به جهت بررسی انواع ظروف چینی (https://iranehkala.ir/)  باید نخست به معرفی واژه های پرسلان (Porcelain) و چینی پرداخته شود. به طور کلی کلمه چینی در لهجه پارسی سابقا به معنا کلیه ظروف صادر شده از مرزوبوم چین به عمل می‌ رفته است. کلمه China در انگلیسی هم ناچیز و بیش به این مضمون‌ اشاره داشته است. در گویش انگلیسی همین کلمه و واژه مخفف China Ware است که به همه ظروفی که از سرزمین چین و دیگر مرزوبوم های شرقی مثل ایران به اروپا صادر می شده، اطلاق می گردیده است. کشور‌ایران در دوره صفویه در خلال قرن هفده و هجده میلادی، خود ایجاد کننده و صادر کننده ظروف چینی به اروپا بوده است. کلمه پرسلان هم از کلمه ایتالیایی Porcella گرفته شده است. پرسلا اسم یک گونه حلزون در دریای مدیترانه است که صدف آن سپید و نیمه‌ واضح است. مارکو پولو در قرن سیزدهم برای اولی بار از این کلمه و واژه جهت نامیدن ظروف چینی به کار گیری نمود. درحال حاضر می بایست دید که امروزه از حیث صنعت سرامیک جهان، تعریف‌و‌تمجید چینی و پرسلان چیست و آیا به طور کلی تفاوتی دربین پرسلان و چینی وجود دارد یا این که خیر؟ از سوی دیگر از حدود سه قرن پیش حساس بیش تر کردن پودر استخوان(عموما استخوان گاو) به ادغام چینی و ایجاد چینی استخوانی یا این که بن چاینا تنوع بیشتری در ساخت ظروف چینی ساخت شد. در همین نوشتار به تفسیر این سه جور و بیان تفاوت های آن ها می پردازیم. چینی ،چینی استخوانی وچینی فاین از نظر ظاهری می توانند خیلی به نیز مشابه باشند، ولی تفاوت آشکاری که فی مابین این سه وجود دارد ،اجزا و مواد تشکیل دهنده هر یک می باشد. porcelain1 چینی استخوانی یا بن چاینا (Bone China) : همین مدل چینی همان طور که از اسمش پیداست از استخوان ساخته می شود( به طور معمول از استخوان گاو).در مراحل تولید ،استخوان به شکل خاک استخوان(خاکستر) آسیاب می شود و بعد حیاتی فلدسپات (feldspar) ،خاک رس (ball clay) ،سنگ چینی ( (quartz و کائولین (kaolin) نوعی خاک رس سفید روشن ترکیب می شود. میزان مرغوب بودن پایانی فرآورده ساخته شده بر شالوده مقدار خاک استخوانی ست که کلیدی ترکیبات فوق میکس می گردد. بن چاینا حیاتی میزان مرغوب بودن عالی حاوی حداقل30% خاک استخوان است که همین میزان می تواند به 40-45 بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو هم برسد. در بریتانیا به جهت آنکه چینی به عنوان چینی استخوانی به حساب آید دست کم هر تکه بایستی حاوی 50% خاکستر استخوان باشد. مراحل ایجاد چینی استخوانی شامل 2 سطح پخت می باشد. سطح اولیه پخت موجب جمع شدن و چروک شدن فرآورده نا مرغوب می شود و در حدود 20% ازتکه های ساخته شده در این سطح یا این که می شکنند و یا این که سوراخ بر می دارند. مرحله دوم پخت پس از لعاب کاری تکه ها صورت می گیرد، لعاب در اثر حرارت بر روی ظروف ذوب می شود. آن جور از محصولاتی که از این 2 سطح تندرست خارج می آیند به قسمت دکور رسول می شودند تا الگوی آخری به شکل دستی بر روی آن ها پیاده سازی گردد. بخش اعظمی از طرح ها به صورت نقاشی کلیدی دست می باشند و نوع ای نیز اسپری می شوند. bone china tea set چینی (porcelain) : در ایجاد چینی نحوه های مدرن و ترکیبات تازه در حدود سال 1279 میلادی به فعالیت گرفته شدند. سرچشمه ایجاد چینی در مرز و بوم چین و دیرین ترین دسته آن حاوی کائولین (kaolin) نوعی خاک رس سپید است که رنگ سفید آن پس از پخت باقی می ماند و همچنین سنگ خارای زبر (نوعی گارنیت) بود .ورژن های اولیه ی اروپائی هم حاوی خاک رس و خاک شیشه بودند. در سال 1707 میلادی، کارخانجات آلمانی آغاز به به کار گیری از فلدسپات (fledspar) به جای شیشه نمودند که در درحال حاضر حاضر هم پروسه تولید آن ادامه دارد. درظروف چینی تازه امروزی، سیلیس (silica) هم به دیگر مواد ناپخته اضافه گردید. مواد خام که حاوی خاک کوچک (خاکستر) تصفیه شده اند در قالب ها فرم می گیرند ودر کوره هایی اساسی دمای مشخص پخته می شوند. وجود کائولین که خاک رس سپید می باشد سبب ساز می شود چینی پس از لعاب کاری سفید پر‌نور باشد. چینی هم فرایند ساخت شبیه حساس چینی فاین را داراست با این تفاوت که در دمای بالاتری پخته می شود و در عاقبت جنس نهایی محکم تر و مقاوم خیس از 2 نوع دیگر است. در روند پخت است که چینی ها و چینی های فاین از نیز قطع می گردند. در صورتی که دمای کوره چیزی در حدود 1455 جايگاه سلسیوس (2650 درجه فارنهایت) باشد محصول پایانی مقاوم تر و محکم خیس خواهد شد لذا به تیتر چینی شناخته می گردد. چینی به استدلال داشتن استحکام به اندازه به جهت ایجاد طیف گسترده ای از کاربردهای صنعتی از گزاره عایق های صنعتی مطلوب می باشد. porcelain2 چینی فاین (Fine China) : فرایند تولید به عبارتی فرآیند ایجاد چینی و چینی استخوانی ست اهمیت این تفاوت که پخت در یک سطح رخ می گیرد و در ترکیبات آن خاکستراستخوان موجود نمیباشد. در مراحل پخت میباشد که چینی ها و چینی های فاین از هم قطع می گردند.اگر روند پخت در کوره ها یی دارای دمای حدود 1200درجه سلسیوس (2200 مرتبه فارنهایت ) صورت گیرد محصول آخرین چینی فاین خواهد بود .چینی فاین نسبت به چینی ترد تر و قابل انعطاف خیس است و همین ویژگی باعث شده تا برای تولید ظروفی زیرا بشقاب و فنجان مناسب باشد. در یک نگاه اجمالی ،گفتن تقاوت میان چینی ،چینی استخوانی ،چینی فاین آسان می باشد در صورتی که بدانیم به دنبال چه هستیم؟؟ افزودن خاکستر استخوان به ترکیبات چینی استخوانی رنگ گرم تری به آن می بخشد و در فی مابین بقیه ظروف لوکس و مجلل به لحاظ می رسد.این در حالی ست که چینی فاین دارای زمینه ی سفید پر‌نور است.اگر شما چینی را در برابر نور بگیرید خواهید دید که چینی استخوانی میزان مرغوب بودن واضح تری نسبت به چینی فاین دارد. چینی موادی دشوار خیس و محکم تر از هر چینی دیگری دارد.