مشاوره مالیاتی
آیا میدانید مشاوره مالیاتی چیست و یا مشاور مالیاتی چه وظایفی بر عهده دارد؟ برای کسب پاسخ این سوالات با ما همراه باشید.
مشاور مالیاتی به شخصی گفته میشود که هم دارای دانش و مهارت در زمینه های مالی ، حسابداری و مالیاتی بوده و هم به کلیه قوانین حقوقی مالیاتی تسلط دارد. بر این اساس است که برخی به مشاور مالیاتی، وکیل مالیاتی نیز میگویند. از وظایف این شخص میتوان به ارائه مشاوره درخصوص موارد مربوط به مشاغل و کسب و کارها اشاره نمود. قوانین و مقررات حقوقی حاکم بر جامعه مرتبا دستخوش تغییرات شده و مشاور مالیاتی برای اینکه بتواند وظایف خود را به خوبی اجرا نماید، باید همواره دانش و اطلاعات خود را بروزرسانی کند.
انواع روش های کاری مشاوران
مشاوره مقطعی
در مشاوره مقطعی یک بازه زمانی مشخص تعیین میشود و مشاور مالیاتی موظف میباشد در آن مدت خدمات خود را ارائه دهد.
مشاوره همراه
مشاوره همراه گزینه مناسبی برای شرکتها و کسب و کارها میباشد. وظیفه مشاور مالیاتی در این روش مطالعه پروندههای مالی و مالیاتی شرکتها است. مشاور باید در تمامی ساعات روز در دسترس مسئولین شرکتها باشد و به صورت تلفنی یا حضوری به آنها مشاوره دهند. اغلب شرک ها برای مدتی مشخص با مشاوران قرارداد میبندند.
مشاوره موردی
طبق عنوانی که این روش دارد، از آن در زمانی استفاده میگردد که برای رسیدگی به موردی بخصوص نیاز به مشاور باشد. برای مثال در زمان تنظیم و اصلاح صورت های مالی، تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزشافزوده و… این روش به کار برده میشود. در این موارد میتوان از خدمات مشاوره مالیاتی به صورت تلفنی نیز بهره گرفت.
دلایل استفاده از مشاوره مالیاتی
در صورتیکه مشاور مالیاتی دارای دانش، مهارت و تخصص باشد سرمایه قابلتوجهی را برای شما حفظ میکند. اما اگر از مشاور کمک نگیرید و یا مشاوری انتخاب کنید که به کار خود وارد نباشد باید مالیات پرداخت کنید که ممکن است هزینه هنگفتی در پی داشته باشد. مشاوران متبحر با تکیه بر مهارت خود و تسلطی که بر قوانین و مقررات مالیاتی دارند، تاثیر مثبتی بر مشاغل و کسب و کارها میگذارند. دیگر مزیت استفاده از مشاور مالیاتی کاهش مبلغ مالیات پرداختی در رخدادها و فعالیتهای مهم و کلیدی زندگی از جمله بازنشستگی، مدیریت سرمایه گذاری، برنامه ریزی برای کسب و کار و… است. موارد دیگری که مشاور مالیاتی در آن نقش دارد، کاهش مالیات در زمان خرید ملک است.
چگونه مشاور مالیاتی انتخاب نماییم؟
پیدا کردن کسی یک مشاوره مالیاتی دهد کار سختی نیست، اما به هنگام انتخاب باید به میزان دانش، شیوه کاری، مهارت و تجارب مشاور دقت نمایید. پیش از هر چیز از اطرافیان خود شروع کنید و از آنها پرس و جو کنید و اگر برای کسب و کارتان نیاز به دریافت خدمات مشاوره مالیاتی دارید میتوانید از افراد صاحب نظر در حوزه کاری تان مشورت بگیرید. اگر با توجه به موارد گفته شده نیز نتوانستید گزینه مورد نظرتان را برگزینید، توصیه میکنیم تا ادامه مطلب را مطالعه کرده و با استفاده از آنها مشاور مالیاتی خود را انتخاب کنید.
معیارهای استخدام مشاور مالیاتی مناسب
در هنگام انتخاب مشاور مالیاتی اولین معیاری که باید در نظر بگیرید، بررسی اهداف و نیازهای منحصر به فرد خودتان است. اگر امور مالیاتی شما ساده است به راحتی میتوانید هر مشاوری را انتخاب کنید. اما در صورتیکه امور مالیاتی شما دارای پیچیدگی است و حل آن نیاز به یک مشاوره مالیاتی تخصصی دارد باید مشاوری را در نظر بگیرید که تجربه و مهارت کافی داشته باشد. از جمله مواردی که انجامشان نیاز به مشاوری مجرب دارد، راه اندازی کسب و کار تازه، بررسی وضعیت مالیاتهای معوقه و پرداخت نشده و فرارسیدن موعد بازنشستگی است.
در خصوص سوابق و فعالیتهای مشاور مالیاتی تحقیق کنید
با گسترده شدن فعالیتها در حوزه مشاوره مالیاتی انتخاب از میان گزینههای مختلف دشوار گشته است. پس بهتر است قبل از اینکه قراردادی با مشاور تنظیم نمایید، به خوبی در مورد سوابق و فعالیتهای پیشین او تحقیق و بررسی کنید. از مشاور بخواهید گواهی نامه معتبرش را ارائه کند و اگر این مدرک را نداشت از انتخاب او صرف نظر کنید. حتما به سوابق کاری مشاور در حوزه کاری خودتان نیز توجه نمایید.
به تجربه کاری مشاور مالیاتی جهت ارائه مشاوره مالیاتی دقت نمایید
برخی از مشاوران در شرکتها فعالیت میکنند و برخی دیگر بهصورت مستقل. مهم این است که شما معیارهای مختلفی همانند سخت کوشی، توانمندی و سابقه کاری آنها را در نظر داشته باشید. اولین و مهمترین موردی که باید به آن توجه کنید، سوابق کاری مشاور است. اگر مشاوری که انتخاب میکنید در حوزه کاری شما دارای سابقه باشد یک امتیاز مثبت محسوب شده و اعتماد به او آسان میگردد.
پیدا کردن مشاور مالیاتی که در حوزه برنامهریزی مالی تخصص داشته باشد
به هنگام جستجوی مشاوره مالیاتی حتما دقت کنید که فرد مورد نظرتان در کنار اینکه با مسائل قانونی و حقوقی در حوزه مالیات آشنایی دارد، مدرک معتبری هم درزمینه برنامه ریزی مالی داشته باشد. مشاوری که دارای دانش کافی باشد میتواند مسائل مالیاتی شما را متناسب با وضعیت مالیتان تنظیم کند. مشاور این قابلیت را دارد که در زمینه پرداخت مالیات مرتبط با مسائل مختلف مانند سرمایهگذاریها، هزینههای وامهای خرید مسکن، پس انداز بازنشستگی و…، انتخابهای هوشمندانهای پیش رویتان بگذارد.
مشاور مالیاتی چه مسئولیتها و مهارتهایی دارد؟
برای اینکه انتخاب مشاور مالیاتی برایتان آسان گردد و اینکه از دریافت یک مشاوره مالیاتی حرفه ای مطمئن باشید، باید با شرح وظایف و مسئولیتهایی که بر عهده اوست آشنا باشید. اگر از مهارتهای مشاوران مالیاتی درک خوبی داشته باشید میتوانید انتخاب بهتری انجام دهید. برخی از مسئولیت های مشاور مالیاتی را در ادامه شرح داده ایم.
مسئولیتهای یک مشاور مالیاتی شامل چه مواردی است؟
1- برای مشتریان برنامهریزی کرده و به آنها کمک کند تا درک بهتری از نیازهای مالی خود در آینده داشته باشند.
2- برای کاهش بدهی های مالیاتی مشتریان نیازها و فعالیتهایشان را به خوبی سامان دهی نماید.
3- اظهارنامه مالیاتی را آماده و ارائه کند.
4- محاسبات تخصصی و پیچیده را انجام دهد.
5- لوایح مالیاتی گوناگون را تنظیم سازد.
6- درخصوص آخرین قوانین و مقررات مالیاتی وضعشده مرتبا تحقیق نماید و از آخرین تغییرات آن مطلع گردد.
7- قوانین را در طی روندی منظم مورد تجزیه، تحلیل و بررسی قرار دهد.
8- با مشتریها ملاقات نموده و به آنها درباره تغییرات قوانین مالیاتی اطلاع رسانی کند و مشاوره مالیاتی با ارزشی در اختیار آنها قرار دهد.